Over ons

WIE ZIJN WIJ?

Concertvideo.be ontstond per ongeluk.

Het begon met vooral familievideo's vanaf de digitale technologie dat toegankelijk maakte voor iedereen. Daaruit onstonden een paar projecten voor lokale verenigingen, die toen al goed onthaald werden.


Telkens was muziek de basis voor een videomontage, uit noodzaak, omdat het geluid van de camera's uit die tijd niet te harden was. Voor Gert, die muzikaal opgeleid is, werd dit een manier om een verhaal te vertellen zonder een verteller.


In de zomer van 2017 vroegen de bandleden van Los Bomberos de la Luna om (de dag erna!) hun optreden op Parkpop in Mechelen te komen filmen. Dit fantastisch optreden werd dus gefilmd met een absoluut minimum aan materiaal en ervaring.


Hoe beperkt de middelen en tijd ook waren, het resultaat was gezien de omstandigheden beter dan verwacht. En het was ook een eerste multicam montage. Gelukkig hadden we een professionele geluidsmix die door de concertband werd aangeleverd. Het resultaat kan je vinden op deze site.Hieruit ontstond het concept voor Concertvideo.be. We hanteren volgende principes:


Kwaliteit is niet het resultaat van de prijs van het gebruikte materiaal. We werken met goede camera's, maar niet met professionele. Dat is te duur en niet nodig.

Kwaliteit is wel het resultaat van creativiteit. Daarvoor maken we zo veel mogelijk beelden, zowel automatisch als manueel door mensen met een goed oog en feeling hiervoor. Dat zijn daarom niet noodzakelijk opgeleide camera-operatoren.

Daardoor hebben we veel creatieve opties in post-productie. Dit vergt veel bijkomende inspanningen, maar het resultaat is er naar. Omdat we hierin extra tijd kunnen investeren, maakt dit het verschil met onze professionele collega's.


Door veel zelfstudie en eigen investeringen groeide concertvideo.be tot een groter project, met steeds de Concertband Heffen en Los Bomberos als onderwerp. Inmiddels werken we met 7 mensen, en het resultaat wordt elke keer beter...


De volgende stap zetten we met het optreden op 2 November in De Loods in Mechelen.

ONZE PLOEG

CONCERT   VIDEO

JOUW VIDEO OP MAATCONTACTEER ONS


Adres: Monseigneur Scheppersstraat 53

       2800 Mechelen

Email: gert@concertvideo.be

© Copyright Concert Video. All Rights Reserved.